scroll

Beleef Leeuwarden

zomer!

Liefde voor de Leeuwarder lente! De zon laat zich steeds vaker zien, de terrassen raken langzaam voller en natuur kleurt de Prinsentuin met prachtige lentebloempjes. Je hebt het wel door; dit is dé tijd om lekker naar buiten te gaan. De grachten op, de straten in. Niet alleen in de buitenlucht lonkt nieuw leven: in de musea zijn verse nieuwe exposities te zien en in de horeca stroom het frisse lente bier door de vaten. Strik je veters en strûn langs de onontdekte straatjes vol eeuwenoude monumenten. Welkom in Leeuwarden.

Een goed begin - is het halve werk

Hoe lang blijf je? - 24, 48 of 72u

Winkelgebieden - shop!

Shop jij graag bij de grote modewinkels en hippe pop-up stores, of zoek je liever naar verborgen pareltjes en unieke hebbedingetjes in schattige boetiekjes? Verspreid over het historische centrum van de stad vind je het allemaal!

Kleine kerkstraat

De kleinste straat met de grootste reputatie: de Kleine Kerkstraat. Meerdere keren uitgeroepen tot Leukste Winkelstraat van Nederland. Of je nu langskomt voor de lekkernijen, het design of de gezelligheid, de ondernemers heten je altijd een warm welkom.

Meer over Kleine kerkstraat

Ruiterskwartier & Zaailand

Kom je vanaf het station? Grote kans dat jouw dagje Leeuwarden begint op het Zaailand. Sla op het Ruiterskwartier zeker de delicatessenwinkels en boetiekjes niet over. En op een druilerige dag? Dan kun je terecht in het overdekte winkelcentrum.

Meer over Ruiterskwartier & Zaailand

't Naauw-, de Kelders & de Sint Jacobsstraat

Ben je op zoek naar de leukste boetiekjes van Leeuwarden, de parels van de binnenstad? Dan raden we je deze straatjes aan. Op het Naauw, de Kelders en in de Sint Jacobsstraat zitten waanzinnige winkels, je moet ze alleen wel zien te vinden!

Meer over 't Naauw-, de Kelders & de Sint Jacobsstraat

De Nieuwestad & Wirdumerdijk

Eindeloos winkelen doe je op de NIeuwestad & Wirdumerdijk! Hier vind je de grote modewinkels. Ben je op zoek naar de perfecte verjaardagsoutfit, die ene spijkerbroek, een lekkere warme jas of shop jij puur voor de ontspanning? Hier slaag je gegarandeerd!

Meer over De Nieuwestad & Wirdumerdijk
De Waag & Nieuwestad Leeuwarden

Oosterstraat

In deze gezellige straten vind je alles wat je nodig hebt en meer. Naast de toko, slager en maaltijdwinkel vind je er een Ierse pub, tweedehands kledingwinkels, een prachtige schoenenzaak en een inspirerende cadeauwinkel.

Meer over Oosterstraat

De Voorstreek

Als je op zoek bent naar iets bijzonders, dan ben je hier op de juiste plek! Van beroemde platenzaken tot een vintage walhalla en de grootste hobbywinkel van Noord-Nederland, je vindt het op de Voorstreek.

Meer over De Voorstreek

Meer ontdekken - tips&tricks

#VisitLeeuwarden - on the gram