scroll

Beleef Leeuwarden

zomer!

Geduld is een schone zaak, maar lang wachten wordt ook in Leeuwarden beloond: de zomer is hier en dat maakt ons blijer dan blij. Wie door het eeuwenoude standscentrum loopt, merkt het aan alles: de zon lacht de monumentale grachtenpanden vriendelijk toe, de geur van lindebloesem siert de straten en de stadsparken waren nog nooit zo groen. Het is dé tijd om de veters te strikken en op avontuur te gaan! Strún als een echte local over de markten, geniet van een openluchtconcert in de Prinsentuin of zoek verkoeling in een van de Leeuwarder musea. Welkom in een zonnig Leeuwarden! 

Een goed begin - is het halve werk

Hoe lang blijf je? - 24, 48 of 72u

Winkelgebieden - shop!

Shop jij graag bij de grote modewinkels en hippe pop-up stores, of zoek je liever naar verborgen pareltjes en unieke hebbedingetjes in schattige boetiekjes? Verspreid over het historische centrum van de stad vind je het allemaal!

Kleine kerkstraat

De kleinste straat met de grootste reputatie: de Kleine Kerkstraat. Meerdere keren uitgeroepen tot Leukste Winkelstraat van Nederland. Of je nu langskomt voor de lekkernijen, het design of de gezelligheid, de ondernemers heten je altijd een warm welkom.

Meer over Kleine kerkstraat

Ruiterskwartier & Zaailand

Kom je vanaf het station? Grote kans dat jouw dagje Leeuwarden begint op het Zaailand. Sla op het Ruiterskwartier zeker de delicatessenwinkels en boetiekjes niet over. En op een druilerige dag? Dan kun je terecht in het overdekte winkelcentrum.

Meer over Ruiterskwartier & Zaailand

't Naauw-, de Kelders & de Sint Jacobsstraat

Ben je op zoek naar de leukste boetiekjes van Leeuwarden, de parels van de binnenstad? Dan raden we je deze straatjes aan. Op het Naauw, de Kelders en in de Sint Jacobsstraat zitten waanzinnige winkels, je moet ze alleen wel zien te vinden!

Meer over 't Naauw-, de Kelders & de Sint Jacobsstraat

De Nieuwestad & Wirdumerdijk

Eindeloos winkelen doe je op de NIeuwestad & Wirdumerdijk! Hier vind je de grote modewinkels. Ben je op zoek naar de perfecte verjaardagsoutfit, die ene spijkerbroek, een lekkere warme jas of shop jij puur voor de ontspanning? Hier slaag je gegarandeerd!

Meer over De Nieuwestad & Wirdumerdijk
De Waag & Nieuwestad Leeuwarden

Oosterstraat

In deze gezellige straten vind je alles wat je nodig hebt en meer. Naast de toko, slager en maaltijdwinkel vind je er een Ierse pub, tweedehands kledingwinkels, een prachtige schoenenzaak en een inspirerende cadeauwinkel.

Meer over Oosterstraat

De Voorstreek

Als je op zoek bent naar iets bijzonders, dan ben je hier op de juiste plek! Van beroemde platenzaken tot een vintage walhalla en de grootste hobbywinkel van Noord-Nederland, je vindt het op de Voorstreek.

Meer over De Voorstreek

Meer ontdekken - tips&tricks

#VisitLeeuwarden - on the gram