Ankje Wijnia
until 26 February Expositie Anke Wijnia

Expositie Anke Wijnia

Anke Wijnia (1971) is al sinds lange tijd professioneel kunstschilder. Haar werkgebied is voornamelijk portret en model in opdracht. Anke maak…

Read more

Anke Wijnia (1971) is al sinds lange tijd professioneel kunstschilder. Haar werkgebied is voornamelijk portret en model in opdracht. Anke maakt daarnaast ook aanzienlijk veel vrij werk. Anke’ werk laat zich het best omschrijven als ‘emotioneel expressief’. Anke weet als geen ander de werkelijke emotie, mimiek en gelaatsuitdrukking vast te leggen. Hierbij maakt ze gebruikt van een gedurfde fundering wat haar werk gelaagdheid en diep contrast geeft, gecombineerd met haar losse en snelle toets weet ze ieder persoon met een indrukwekkende emotie vast te leggen. Haar werk wordt gewaardeerd, ze heeft op diverse locaties in binnen- en buitenland geëxposeerd en haar opdrachtgevers weten haar meer en meer te vinden. Ook is Anke één van de vaste medewerkers voor het populaire Atelier magazine waar zij voor iedere editie een “instructief” schrijft. Hiermee geeft zij aandachtige liefhebbers instructies in beeld en tekst zodat zij leren diverse schildertechnieken te beheersen.

Vanuit haar Atelier in Dokkum werkt ze hard om haar inspiratie en bezieling te vertalen op de vele doeken die ze inmiddels heeft gemaakt en nog gaat maken. Dit is ook de plaats waar ze wekelijks drukbezochte lessen geeft. Tevens geeft Anke met regelmaat diverse dag workshops op bijzondere locaties in het land.

Voor meer info zie ook www.ankesarte.nl

De tentoonstelling, die in samenwerking met Art Connection tot stand kwam, is alle dagen van de week te bezoeken van 9.00 uur tot 20.00 uur en duurt tot en met 26 februari.

Read less

Contact

Address:
WestCord WTC Hotel Leeuwarden
WestCord WTC Hotel Leeuwarden
Heliconweg 52
8914 AT Leeuwarden
Plan your route

When

  • daily until February 26th, 2021from 09:00 to 20:00

Location